Съвети за спортен риболов – Офшорни с Halco Tackle

halco

В тази статия ще разгледаме някои важни съвети за тролинг за спортен риболов.

Когато ловите в морето със примамки, има два важни фактора: какво прави шкиперът и какво се спуска на палубите.

Капитанът трябва да гарантира, че плавателният съд се движи с правилните скорости, 7,5 възела е добър старт. Изберете скоростта си според метеорологичните условия. Ако вашите примамки са във водата и плуват добре, всичко е наред. Внимавайте за примамки, птици и рифове.

рибено безумие

Когато ловят в морето, троловете се отказват за видове като скумрия. Магическото число за риболов на скумрия е 16-18 метра отпадане. Следвайте графиката си и се дръжте на перваза. След това зависи от момчетата на палубата, за да се уверите, че имате правилните примамки на правилното място.

четене на риба на ехолота ви

Риболов от палубата

Настройте модел на тролинг, като имате предвид условията. Ако сте малко груби, помислете за изпълнение на обикновен модел с две примамки. Ако условията са блаженство, можете да тролите до 4-5 наведнъж.

Варирайте размера на примамката си, когато се насочвате към спортни риби. Избираме Halco Laser Pro 190 с голям профил. Тази примамка работи на дълбочина 2 м. Тогава нашият втори избор на примамки е по-малкият Laser Pro 160 с по-дълбок лигавник, работещ на около 6 метра. Това позволява на Laser Pro 160 примамка за дълбоко гмуркане да седи под опората.

Когато тролирате за скумрия, важна характеристика е използването на следа. Halco Tackle Super Snap Traces са изработени от висококачествени японски компоненти и са много важни за използване при насочване на назъбени спортни рибки. Не ставайте жертва на отхапване! Във видеото Тим използва 20-инчова следа Halco Tackle, свързана с кратък вятър на лидер и моно.

Когато използвате плитка, настройте влаченето малко по-леко. Монофиламентът позволява известно разтягане, за да поеме удара, докато плитката не позволява разтягане, така че когато удря голяма риба, силата може да бъде достатъчна, за да откъсне куката.

Използвайте щракващата следа, за да закачите примамката през плъзгащия пръстен и да я изпратите. Много е важно да залитате примамката, за да избегнете истинска бъркотия! Ако примамките за тролинг са разположени на шах, когато лодката рязко се завърти, примамките няма да се заплитат.

Оставете примамката да се отдалечи на около 40 метра и фиксирайте пръта в държача с включена храповица.

Втората примамка за тролинг е дълбоко гмуркач и ще бъде поставена по-къса в схемата на около 30 метра зад лодката. Това позволява на лазерния водолаз Laser Pro 160 да слезе под измиването на подпората и да остане в приятна чиста вода.

Ако офшорните условия позволяват, изпратете Halco Max отзад. Тази примамка ще остане на около 1 м под повърхността, на 50 м зад лодката. Това ще отнеме единствената риба и често е най-голямата.

Остани нащрек

Наистина добър начин да видите как примамката ви работи правилно е да наблюдавате върха на пръта. Търсите върха на пръта, който подскача добре, с вибрации през върха на пръта.

Ако върхът увисне и не вибрира, това е добър знак, че сте закачили водорасли или пластмаса и ако случаят е такъв, внесете го, за да проверите.

Накарайте го да се брои

Когато кацате рибата си, уверете се, че сте приятни и гладки и не се опитвайте да принуждавате рибата към лодката. Вместо това, съберете линията, улеснете и подгответе партньор, готов да изтегли.

навиване на риба

Последните моменти са най-важни при спортния риболов, тъй като видове като скумрия могат да направят хубав удар в последната минута, така че останете спокойни и наблюдавайте зъбите им, когато ги вкарате в лодката.

Когато решите да пуснете улова си, не забравяйте да прокарате малко вода през хрилете, преди да му позволите да плува. Вижте видеото за допълнителни съвети и за да видите екипа на Halco в действие.

Статията е публикувана на българси първо на сайта halcotackle.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дървен материал срещу пластмасови примамки за тяло - примамки на Tilsan

Днешните примамки обикновено са изградени от модерни пластмасови смеси, проектирани да издържат по-дълго от всякога. Докато повечето големи производители на примамки се отказват от традиционните техники за изработка на примамки от дърво, Halco Tackle е избрал да провали тази тенденция. Превръщайки се в глобален играч в борбата с индустрията, тази […]