Halco Laser Pro 190 XDD

halco

Известният воблер Halco на Laser Pro стана още по-добър с пускането на новата и подобрена дълбока лопатка – XDD модел Laser Pro 190. Тази дълбоко газеща примамка за тролинг е смъртоносно оръжие за риба тон и много видове хищни риби.

В продължение на почти шест десетилетия австралийската компания Halco Lure е синоним на качествени изкушения за всичко – от платика до синопер тон. В наши дни те също са силна сила на международния пазар, конкурирайки се главата до главата и често побеждавайки индустриални гиганти като Rapala с репутация за качество и непрекъснато усъвършенстване.

Едно от първите неща, които много отдавна риболовци биха забелязали, е как качеството на боята и хардуера на Halco продължава да се подобрява, отговаряйки на всяко международно предложение. Изборът на цветове на Laser Pro обхваща 31 различни вариации, всички от които са доказани победители, въпреки че комбинацията „Бяло / Червенокосо“ се нарежда на върха за мен.

Laser Pro 190 е примамка за гмуркане в стил 185мм, което го прави отлична имитация на всяка океанска примамка, включително лигави скумрия, сардини и летящи риби. Тази примамка е изключителен избор за подземните хищници, включително риба тон, уаху, голяма скумрия, риба делфин, кралска риба и много други. Въпреки това, с фиксираните си куки, това не е примамка, предназначена за риба.

Този размер Laser Pro се предлага въоръжен с две високи височини на Mustad 4/0 XXX, плюс разделени пръстени, които са 70% по-здрави от стандартните, „Bulletproof“ поликарбонатен лигавник и точки за закрепване и теглене на куки, които са вградени като неразделни части от примамливото тяло. За използване при по-тежки приспособления можете да замените тройките за вградени единични куки. Дизайнерът на примамки Бен Патрик отдели много време и грижи за усъвършенстване на баланса на тези примамки, като им даде надеждни плувни действия и скорости на теглене, които далеч надхвърлят конкурентите. Всъщност тестовете му показаха, че тази примамка се движи до 13 възела в спокойни условия. Въпреки това, както при останалите опции за лигавници от серията Laser Pro 190, Бен препоръчва скорост на тролиране между 6 и 9 възела, което го прави идеален за поставяне с разпръснати облицовки.

Бен също предложи златна проницателност, разкривайки, че едно от критичните съображения при прикачването на лидер към всяка примамка с присмукване е да се поддържа връзката малка и чиста. Докато едножилната жица с малък контур с къса дължина е идеална при преследване на wahoo, скумрия и други назъбени същества, ако прикрепяте тежък моно или кабел към пръстена на връзката, се уверете, че го държите плътно към кримпване или използвате тънък възел . Турбуленцията, създадена от нещо крехко като фламандски око на окото или завъртане, което седи непосредствено над лигавника, може да дестабилизира примамката, значително намалявайки нейния потенциал за скорост.

Трябва да кажа, че първото ми впечатление от новия Laser Pro 190 XDD беше, че малко се е променило, с изключение на нов кръгъл лигавник. Обикновено бих асоциирал такъв лигавник с бавно движещи се сладководни примамки, при които действието, което се изисква, е широко разклащане от страна на страна. Това просто показва колко грешни могат да бъдат първите впечатления! След като сложих новия Laser Pro XDD зад моята лодка, бях невероятно изненадан да установя, че действието му всъщност е много стегнато. Точно от този тип офшорни примамки за примамки съм се възхищавал и съм намерил особено успешен при по-плитките братя на тази примамка.

Въпреки че са изброени с шестметрова дълбочина на гмуркане, тестовете на Halco с водач от 20 кг установиха, че примамката може да се гмурка на поне седем метра. По-тежките и продължителни водачи добавят повече водно съпротивление и това намалява дълбочината на гмуркане.

Тъй като онези, които се притесняват от цялата караница с тегленето на естествени примамки върху спусъка, могат да потвърдят, че има много реални ползи от тролинг в дълбочина. Тази примамка улеснява, когато рибите са отлагащи кана и на седем метра търсите друг сегмент от водния стълб. Ако успеете да разположите примамката си в дълбочината на училищата за стръв, хищниците, които се хранят с тях, със сигурност ще завършат с хапка от куките ви. Този нов Laser Pro вече отчита риба тон до 96 кг.

Ако обичате да хвърляте големи стикове и попъри на повърхностно хранещи се риби, няма причина да не можете да хвърлите и тези големи лазерни Pro minnows. С задния вятър те хвърлят като куршум и вграденото им действие ги кара да дрънкат като старият бабушки Датсун при извличането.

Halco Laser Pro 190 XDD наистина ме изненада. Действието му беше далеч от това, което очаквах, като се има предвид новия лигавник. Позиционирането му под измиването на опората ще ви даде достъп до много продуктивна, макар и рядко подслушвана зона за удар. Това е страхотна примамка, която ще постави усмивка на лицето на всеки риболовец – и ще сложи храна на масата.

Статията е публикувана на българси първо на сайта halcotackle.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лефер

Леферът е може би най-търсената риба у нас и в южните ни съседки. Среща се в гръцките и турските морета. Странно обаче, в България леферът се среща в Черно море, но е по-дребен и по вкусен. Тези хищници с назъбени бръсначи ентусиазирано взимат както хвърлени, така и тролинг примамки. Те […]
Лефер