Дървен материал срещу пластмасови примамки за тяло – примамки на Tilsan

halco

Днешните примамки обикновено са изградени от модерни пластмасови смеси, проектирани да издържат по-дълго от всякога. Докато повечето големи производители на примамки се отказват от традиционните техники за изработка на примамки от дърво, Halco Tackle е избрал да провали тази тенденция. Превръщайки се в глобален играч в борбата с индустрията, тази австралийска компания за примамки трябваше да отправи някои трудни призиви за насочване и приспособяване на продуктовата гама към търсенето, но с гордост гамата от примамки за дървен материал Tilsan остава разположена заедно с останалите примамки от твърдо пластмасово тяло.

Дървените и пластмасови примамки си заслужават място във всяка кутия за риболов, тъй като много от съвременните примамки от твърда пластмаса всъщност имитират движението на Тилсан, считан за една от най-големите примамки за риболов на дървен материал в света. Независимо от това, и двете примамки предлагат вълнуващо разнообразно изживяване и трябва да са част от арсенала на риболовците.

Примамките Tilsan имат едно от най-добрите действия във вода за примамка от дървен материал поради уникалния им плавателен дизайн уникален Centerline Design . Примамката е конструирана с плоска рамка от неръждаема стомана, за да добави сила при битка с големи риби, както и да гарантира, че линията винаги е свързана с куките.

Важно е при избора на дървена примамка да знаете за какво е предназначена тази примамка. Гамата Halco от дървесни примамки Tilsan се състои от четири модела.

Тилсан Бас

Видове: Bass, Bream, Flathead, Mangrove Jacks, Barra
Размер: 55mm / 10gm
Куки: # 8 Черен никел Trebles
Тролинг: 0,4-3 възела / 3,5 м дълбочина

Tilsan Bass е неутрално плаваща примамка за гмуркане, което означава, че средният актьор веднага ще свали примамката до 3,5 метра, като я приземи бързо в зоната на удара. Поради своята неутрална плаваемост, Tilsan Bass може да се задържи в тази зона за дълго време, като забави извличането и потрепва примамката. Tilsan Bass е проектиран да бъде поставен на пауза за няколко секунди, преди да се извърши поредното кратко извличане, и лови отлично на дълбоки водни локви и бързи отпадания.

Тилсан Миноу

Видове: Пъстърва, Бас, Плоска глава, Червеноперка
Размер: 33mm / 6gm
Куки: # 10 черни никелови тройни
Тролинг: 0,3-3 възела / 3 м дълбочина

Една от първите примамки на Tilsan на пазара, Minnow има естествен профил на примамка и реалистична декорация, съчетана с невероятна здравина и гъвкавост. Възможност за хвърляне и тролиране, но при пауза и потрепване в средата на извличане, особено около конструкцията, примамката превъзхожда. Когато стои неподвижно, примамката седи почти хоризонтално с леко пристрастие надолу в главата. Това е идеално за незабавен старт веднага след започване на извличането.

Видове: Barramundi, Flathead, Mangrove Jack
Размер: 80mm / 23gm
Куки: # 2 Mustad 3XX Trebles
Тролинг: 1-7 възела / 3 м дълбочина

Tilsan Barra 80 е невероятно гъвкава дървена примамка. От мъртво бавно издърпване в тежки прегръдки до супер бърз трол навън. Това е по-малкият от двата модела Tilsan Barra, но тази примамка прави много и има набор от уникални цветови комбинации. Barra 80 е идеален за плитки заграждения и скални стени.

Видове: Barramundi, Flathead, Mangrove Jack, Snapper
Размер: 80mm / 23gm
Куки: # 2 Mustad 3XX Trebles
Тролинг: 1-7 възела / 3 м дълбочина

Голямата бара е ново измерение на дървесни примамки от Тилсан. Проектиран да троли дълбоко за големи хищници като Barra, Jacks и голям Flathead, Tilsan Big Barra също е перфектно претеглена примамка и извличане. Действието започва с най-малкото потрепване на върха на пръта и почти неутрална плаваемост.

Гмуркайки се на невероятни 5 метра, Tilsan Big Barra е най-добре да се хвърли на копчета и конструкция, където искате да издърпате примамката до желаната дълбочина и да я задържите в зоната на удара, или като придърпвате примамката или използвате тип „rip and stop“ действие. При много хищни риби ударът често се случва, когато примамката е спряна и спира в средата на водата. При повторно потрепване на примамката агресията, проявена от повечето риби, е вълнуваща. Този стил на зрителен риболов е фантастичен начин за постигане на по-добро разбиране на реакцията на рибата, когато примамката не може да се види, като например риболов на по-дълбока или по-тъмна вода.

Въпреки че често се възприема като устия за устия, гамата Tilsan Timber също се оказва значителен претендент за риболов и риболов в близост до брега. Естествената плаваемост и теглото на ръчно подбраното дърво, съчетано с живата и уникална боядисване правят примамките от дървен материал Tilsan актив във всяка кутия.

Статията е публикувана на българси първо на сайта halcotackle.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Избор на цветове на примамки

Изборът на цветове на примамки е едно от най-важните решения, които всеки рибар трябва да вземе. Известно е, че риболовците сменят цветовете отново и отново и отново, докато не намерят нещо, което работи в специфичните условия, в които се намират. Наличието на набор от примамки в уникални цветови комбинации гарантира, […]
Избор на цветове на примамки